майстер в/н

майстер в/н

29.05.2023. Контроль якості зварних швів.

 Урок №2 . Перевірка якості підготовки поверхні основного металу.





1
Сукупність властивостей продукції, які зумовлюють її здатність задовольняти визначені потреби відповідно до призначення - це
а) характеристика продукції
б) якість продукції
в) стандарт продукції
2
На якість зварних з’єднань впливають
а) тільки технологічні фактори
б) тільки конструкційно- експлуатаційні фактори
в) технологічні та конструкційно-експлуатаційні фактори
3
Дефект - це
а) невідповідність зварного з’єднання вимогам стандартів
б) порушення технологічного процесу
в)збільшення зони термічного впливу
4
Для забезпечення якості зварних конструкцій при їх виготовленні контроль здійснюють
а) тільки до зварювання (попередній)
б) тільки в процесі зварювання (поточний)
в) до зварювання, в процесі зварювання і після закінчення зварювання
5
За місцем розташування в зварному з’єднанні дефекти поділяють на
а) зовнішні та внутрішні
б) виправні та невиправні
в) компактні та протяжні
6
Зменшення товщини основного металу в місці переходу до наплавленого - це
а) підріз
б) наплив
в) невідповідність висоти підсилення шва вимогам креслень
7
Дефект зварного з’єднання, який утворюється при натіканні металу шва на основний метал без сплавлення з ним, - це
а) підріз
б) наплив
в) кратер
8
Велика сила зварювального струму може  спричинити
а) підріз
б) пропал
в) наплив
9
В місці обриву дуги при зварюванні може утворитися
а) кратер
б) пропал
в) підріз

10

Ділянка зварного з’єднання, де відсутнє сплавлення між основним і наплавленим металом - це

а) кратер
б) непровар
в) наплив
11
При поганому очищенні зварних кромок від іржі, масла та інших забруднень, високій швидкості зварювання в шві можуть утворитися
а) тріщини
б) не проварив
в) пори
12
Руйнівні методи контролю виконують для
а) оцінки механічних властивостей зварних з’єднань
б) виявлення внутрішніх дефектів
в) виявлення зовнішніх дефектів
13
Для перевірки якості вихідних матеріалів, дотримання вимог щодо складання під зварювання виконується
а) попередній контроль
б) контроль процесу зварювання
в) вихідний контроль
14
В процесі зварювання контролюють
а) правильність режиму зварювання
б) підготовку та співвісність кромок
в) правильність складання  виробу або окремих вузлів
15
Контроль зовнішнім оглядом та обміром здійснюють при виготовленні
а) відповідальних конструкцій
б) всіх видів зварних з’єднань
в) трубопроводів
16
Підрізи, поверхневі пори та свищі, напливи, пропали, незаварені кратери можна виявити
а) просвічуванням швів
б) гідравлічними випробуваннями
в) візуальним контролем
17
Як виправити підріз
а) повторно заварити нитковим валиком
б) виправити неможливо
в) повторно наплавити валик з коливальними рухами електрода
18
Назвіть причини виникнення непровару
а) мала швидкість зварювання, велика сила зварювального струму
б) забруднення основного металу, вологі електроди
в) велика швидкість зварювання, велика сила зварювального струму
19
Назвіть технологічні фактори, які впливають на якість зварного з’єднання
відповідь сформулюйте самостійно


Комментариев нет:

Отправить комментарий