Урок №2 . Перевірка якості підготовки поверхні основного металу.
1 | Сукупність властивостей продукції, які зумовлюють її здатність задовольняти визначені потреби відповідно до призначення - це | а) характеристика продукції б) якість продукції в) стандарт продукції |
2 | На якість зварних з’єднань впливають | а) тільки технологічні фактори б) тільки конструкційно- експлуатаційні фактори в) технологічні та конструкційно-експлуатаційні фактори |
3 | Дефект - це | а) невідповідність зварного з’єднання вимогам стандартів б) порушення технологічного процесу в)збільшення зони термічного впливу |
4 | Для забезпечення якості зварних конструкцій при їх виготовленні контроль здійснюють | а) тільки до зварювання (попередній) б) тільки в процесі зварювання (поточний) в) до зварювання, в процесі зварювання і після закінчення зварювання |
5 | За місцем розташування в зварному з’єднанні дефекти поділяють на | а) зовнішні та внутрішні б) виправні та невиправні в) компактні та протяжні |
6 | Зменшення товщини основного металу в місці переходу до наплавленого - це | а) підріз б) наплив в) невідповідність висоти підсилення шва вимогам креслень |
7 | Дефект зварного з’єднання, який утворюється при натіканні металу шва на основний метал без сплавлення з ним, - це | а) підріз б) наплив в) кратер |
8 | Велика сила зварювального струму може спричинити | а) підріз б) пропал в) наплив |
9 | В місці обриву дуги при зварюванні може утворитися | а) кратер б) пропал в) підріз |
10 | Ділянка зварного з’єднання, де відсутнє сплавлення між основним і наплавленим металом - це | а) кратер б) непровар в) наплив |
11 | При поганому очищенні зварних кромок від іржі, масла та інших забруднень, високій швидкості зварювання в шві можуть утворитися | а) тріщини б) не проварив в) пори |
12 | Руйнівні методи контролю виконують для | а) оцінки механічних властивостей зварних з’єднань б) виявлення внутрішніх дефектів в) виявлення зовнішніх дефектів |
13 | Для перевірки якості вихідних матеріалів, дотримання вимог щодо складання під зварювання виконується | а) попередній контроль б) контроль процесу зварювання в) вихідний контроль |
14 | В процесі зварювання контролюють | а) правильність режиму зварювання б) підготовку та співвісність кромок в) правильність складання виробу або окремих вузлів |
15 | Контроль зовнішнім оглядом та обміром здійснюють при виготовленні | а) відповідальних конструкцій б) всіх видів зварних з’єднань в) трубопроводів |
16 | Підрізи, поверхневі пори та свищі, напливи, пропали, незаварені кратери можна виявити | а) просвічуванням швів б) гідравлічними випробуваннями в) візуальним контролем |
17 | Як виправити підріз | а) повторно заварити нитковим валиком б) виправити неможливо в) повторно наплавити валик з коливальними рухами електрода |
18 | Назвіть причини виникнення непровару | а) мала швидкість зварювання, велика сила зварювального струму б) забруднення основного металу, вологі електроди в) велика швидкість зварювання, велика сила зварювального струму |
19 | Назвіть технологічні фактори, які впливають на якість зварного з’єднання | відповідь сформулюйте самостійно |
Комментариев нет:
Отправить комментарий